Energin utifrån är det som ska ge ny energi inifrån. Som klimatpositiv anläggning med fokus på människa och miljö är det minst lika viktigt för oss att du känner dig trygg med vad du får på tallriken som att du trivs i miljöerna du vistas i. Därför är vi måna om att servera bra, vällagad och noggrant utvald mat i vår restaurang.
Med passion för och kunskap om vad som är goda råvaror, lagar våra duktiga kockar all mat från grunden i vårt eget kök. De utgår gärna från säsongens väl utvalda råvaror och maten är till stor del ekologiskt anpassad. Våra kockar anpassar våra menyer efter säsongens möjligheter och begränsningar. Oavsett om det gäller lunchbuffé, eftermiddagsfika eller 3-rätters middag. Hållbarhetsperspektivet är genomgående i vårt arbete, vilket innebär att vi vill att samtliga val som vi gör ska vara bra och väl genomtänkta. Det är därför viktigt för oss att ha en öppen och nära relation till våra leverantörer. Vi strävar alltid efter att känna en stolthet i det vi serverar på tallriken.
Till god mat hör givetvis även god dryck. Tack vare ett nära samarbete med sommelierer har du möjlighet att välja ur ett genomtänkt sortiment av drycker när du besöker oss på Bergendal. Väl utvalda viner och ölsorter såväl som alkoholfri dryck. Våra kunniga och erfarna hovmästare kan självklart även ge förslag och rådgivning på plats.
Smaklig måltid!
På Falkberget hittar du Bergendals mer samtida delar och vår stora matsal i modern stil, som ligger i direkt anslutning till bar och utomhusterrass. Här uppe på berget bjuds vi lika mycket på närhet till naturen som enastående panoramavy över Edsviken – det är lätt att förstå varför platsen fått namnet Falkberget.
Från den 1 december till och med den 22 december råder julstämning på Bergendal i Sollentuna. Endast 20 minuter från Stockholm city, kan du njuta av ett julbord med fokus på utvalda rätter från våra bästa råvaror i säsong.
Avsluta arbetsveckan på bästa sätt med afterwork med god mat och dryck och slå er ner i våra soffgrupper med utsikt över vackra Edsviken.
Lördagar kl. 13-15 serveras söta och salta läckerheter traditionsenligt på flervåningsfat i en härlig och avslappnad miljö på Falkberget.
På Bergendal finner du klassisk matlagning, ofta i ny tappning. Vackra omgivningar och arbete utifrån säsongen råvaror bidrar till kreativitet och skaparlust i köket – vilket ger förutsättningar för förnyelse.