BRA ATT VETA INFÖR DIN FEST

Här har vi samlat lite information om sådant som kan vara bra att veta för dig som vill boka festligheter hos oss. Söker du någon information som du inte hittar här, är du så klart välkommen att höra av dig.

VÄLKOMMEN PÅ VISNING

Bergendal är på många sätt en fantastisk plats för fester och bröllop, men det är bara du som kan avgöra om vi passar för just din fest eller ert bröllop. Därför vill vi gärna välkomna er till oss för en visning. Om ni därefter vill preliminärboka så går det bra. Två veckor efter skickad offert har ni sedan på er att bestämma er.

LOKAL

Om du har bokat en fest hos oss disponerar du normalt lokalen mellan klockan 16:00-01:00. Om du vill att festen ska kunna fortsätta längre, eller börja tidigare än så går det utmärkt. Vi kommer överens i förväg om hur länge du vill att festen ska pågå. Att börja tidigare eller förlänga vistelsen får du kostnadsförslag på av oss under visning eller vid kontakt. 

VIGSEL

Vi erbjuder olika vigselpaket för de som vill viga sig på Bergendal. Intill herrgården finns möjlighet till vigsel i tält i parken framför herrgården ner mot vattnet. För de mindre sällskapen finns även möjligheten att viga sig vid vår brygga. I herrgården finns Herrgårdens vindsvåning för de som önskar en inomhusvigsel i vår herrgård. På Falkberget finns möjlighet till vigsel i tält på gräsmattan till vänster om terrassen samt på terrassens trädäck med utsikt över Edsviken. Om man önskar en inomhusvigsel på Falkberget erbjuder vi lokalen som just heter Falkberget och som ligger på Falkberget i anslutning till våra större matsalar och bar.

BAR

Vi har alla möjligheter att anpassar baren efter dina önskemål. Om du till exempel önskar bjuda dina gäster på bardryck är du välkommen att göra det – om inte går det lika bra att låta gästerna betala sin egen dryck i baren.

MUSIK

Våra lokaler fungerar utmärkt för dans och andra festligheter före och/efter middagen. Boka själv en DJ eller ett helt husband du vet att du gillar – eller låt oss rekommendera någon. De vi rekommenderar arbetar alltid utifrån att rätt musik till rätt fest är det viktigaste för en lyckad fest. Oavsett om det är amerikansk, arabisk, italiensk, persisk, svensk, turkisk eller någon annan musik du gillar mest…

TEKNIK

Till våra matsalar på Falkberget samt i herrgården finns möjlighet att hyra en storbilds TV på stativ med ljud för eventuell visning av bilder eller film. Vi kan även ordna mikrofon mot avgift.

TRANSPORT

Vi hjälper gärna till med att boka eventuell buss, limousine eller andra transportmedel till festen. Från Stockholm city tar det ca 30 minuter till oss med buss. Kommer ni hellre i egna bilar har vi en egen stor parkering, som självklart är kostnadsfri.

BRÖLLOPSFOTO

Se till att bevara minnet av bröllopsdag och fest med hjälp av en duktig fotograf! Om ni vill dokumentera er stora dag och inte redan har en fotograf kan vi gärna hjälpa er med en sådan kontakt

BRÖLLOPSTÅRTA

Mycket kan vi göra i vårt eget kök, men vissa saker lämnar vi gärna till dem som kan det bättre. Olika överdådiga, lyxiga eller på andra sätt magnifika bröllopstårtor är en sådan sak. Om ni vill ha hjälp av någon som kan skapa er egen alldeles specifika bröllopstårta kan vi med nöje bistå er med kontaktuppgifter till specialister på just det.

BOKNINGSREGLER

Vi följer Visitas www.visita.se bokningsregler för festvåningsbeställning. Visita är bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen. Bokningsreglerna innebär att du först, inom två veckor från bokningstillfället, betalar 15 000 kronor i anmälningsavgift. Därefter betalar du 75 % av totalkostnaden, med avdrag för anmälningsavgiften, senast fyra veckor före festdatum. Den resterande delen av totalkostnaden betalar du senast två veckor efter festdatum.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress nedan och ta del av nyheter och erbjudanden från Bergendal. Du samtycker till att din mejladress sparas och lagras i våra system. Du kan när som helst avregistrera dig.