GENUINT I HERRGÅRDEN

År 1910 köper godsägare Ragnar Liljenroth Bergendal. Kort därefter börjar man bygga herrgården som ska bli familjen Liljenroths hem i över trettio år. När den herrgårdsbyggnad de lät uppföra vid Edsvikens strand var färdigställd flyttade paret Liljenroth in. Ragnars porträtt i olja hänger fortfarande kvar i herrgårdens hall. Hallen pryds även fortfarande av den stora takkrona som skänktes till familjen Liljenroth när herrgårdens färdigställts.

Herrgården omfamnas av en stor äppelträdgård som är lika gammal som herrgården. Det låg även en stor köksträdgård på ängen där parkeringen finns i dag. Äppelträden förser än i dag Bergendal med underbar vårblomning och frukt till både gäster och den goda mustbrygden.

I herrgården finns tre matsalar du kan abonnera för större eller mindre sällskap. Herrgården passar utmärkt för alla typer av fester, bröllop och exklusiva måltider.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress nedan och ta del av nyheter och erbjudanden från Bergendal. Du samtycker till att din mejladress sparas och lagras i våra system. Du kan när som helst avregistrera dig.