LUNCHBUFFÉ

Lunchbuffén startar med livfulla sallader med de färskaste säsongsbetonade råvarorna som hämtas lokalt när det är möjligt och som alltid är ekologiska. Salladsbordet erbjuder allt från klassiska grönsaksblandningar till nya spännande kombinationer.

Därefter kan du njuta av våra varma rätter, noggrant utformade och med säsongens bästa råvaror. Vi erbjuder alltid två varma rätter där en av dem är vegetarisk. Som en del i vårt dedikerade hållbarhetsarbete så serveras varje dag en värmande soppa. Dagens soppa tas fram inför varje lunch utifrån de råvaror som ”blir över”, det är vårt sätt att ta vara på hela råvaran. Tex. kan du göra en utsökt soppa på broccolistammar.

Menyn varierar under veckorna med allt från saftigt stekt kött till delikata skaldjursrätter, varje tugga är ett bevis på vårt engagemang för riktigt god mat. Självklart är kött gårdsbestämt, svenskt och närproducerat, all fisk MSC-märkt och allt är till stor del ekologiskt där det går.

BOKA BORD

SNABBFAKTA

  • Lunchbuffé serveras vardagar 11:00-13:30, utvalda helger 11:00-13:30

  • Hållbart och stor del ekologiskt

  • 2 varma rätter, stort salladsbord, soppa

  • Utvalda ostar med marmelad

  • Bröd från eget bageri

  • Alltid en munsbit till kaffet

  • Specialkost

Vegetariskt eller veganskt?

Buffén innehåller alltid minst en varm vegetariskt rätt och det stora salladsbordet inbjuder till växtbaserade läckerheter som är lika goda som näringsrika. Vi anser att alla ska ha möjlighet att njuta av en god matupplevelse, oavsett kostrestriktioner. Vegansk varmrätt beställer du enkelt direkt från köket när du besöker oss.

All mat som serveras på Bergendal ska vara god, näringsriktig och tillagad med omsorg. Det gäller naturligtvis även specialkost och annan anpassad mat.

Läs mer om specialkost
Se veckans lunchmeny här

LUNCHMENY

På Bergendal finner du klassisk matlagning, ofta i ny tappning. Vackra omgivningar och arbete utifrån säsongen råvaror bidrar till kreativitet och likaså skaparlust i köket – vilket ger förutsättningar för förnyelse vilket speglas i våra menyer. För dig som gäst innebär det möjligheter att prova nya rätter och smaker.

VISA MENY

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress nedan och ta del av nyheter och erbjudanden från Bergendal. Du samtycker till att din mejladress sparas och lagras i våra system. Du kan när som helst avregistrera dig.