Mars
Med reservation för ändringar
MÅNDAG
JORDÄRTSKOCKSOPPA med inkokt äpple, rökt sidfläsk, körvel
Vegetariskt: Jordärtskockssoppa med inkokt äpple rökt tofu, körvel
Weingut Rabl Langenlois, Kamptal, Riesling
REKO-KYCKLING bakad spetskål, romanesco, vitlöksstekt spenat och tryffelsky
Vegetariskt: Bakad spetskål, romanesco, friterad rotselleri, tryffelsås,
Ruffino Chianti Organic, Toscana, Sangiovese, Merlot
CHOKLADFONDANT med körsbärsglass
Maison Cazes Banyuls Les Clos de Paulilles, Roussillon, Frankrike, Grenache Noir
TISDAG
RÖKT HJORT med chimichurri på granskott, picklade blåbär friterad palsternacka
Vegetariskt: Rökt morot med chimichurri på granskott, picklade blåbär friterad palsternacka
Fedele Rosso Terre Siciliane IGP, Puglien, Nero d’Avola
TORSK med blomkålskräm, rökt hollandaise, syltad tomat, gräslök, vitvinssås
Vegetariskt: Variation på betor, bönor, crudité, rökt hollandaise, syltad tomat
Vignobles JeanJean, Secret de Lunès, Languedoc, Chardonnay
MANDELGLASS med ostkaka, hjortron och mandelkrisp
Chateau Tirecul la Gravière “Les Pins”, Sudouest, Frankrike, Semillon, Muscadelle
ONSDAG
LAXFILÉ sesamsotad, gariemulsion, soja, kålrabbi, morot, shiso och rispapper
Vegetariskt: Sesamsotad tofu med gariemulsion, soja, kålrabbi, morot, shiso och rispapper
Weingut Rabl Langenlois, Kamptal, Grüner Veltliner
LAMMFILÉ, auberginekräm, bakad bringa, zucchini och rostad vitlökssky
Vegetariskt:. Krokett på linser med auberginekräm, zucchini, rostad vitlöksemulsion
Volver Paso a Paso, Alicante, Tempranillo
CREMÈ BRÛLÈE
Curina Verdicchio dei Castelli di Jesi Passito, Marche, Italien, Verdicchio
TORSDAG
JORDÄRTSKOCKSOPPA med inkokt äpple, rökt sidfläsk, körvel
Vegetariskt: Jordärtskockssoppa med inkokt äpple rökt tofu, körvel
Weingut Rabl Langenlois, Kamptal, Riesling
REGNBÅGE stekt sallad, sandefjordsås med avruga och dill samt bönor
Vegetariskt: Ärt och potatiskaka med bönor, sandefjordsås med dill samt stekt sallad
Piera Martellozzo, Pietra di Pinot Grigio, Veneto, Pinot Grigio
SALTKARAMELLGLASS med knäckig äppelkaka
Chateau Tirecul la Gravière “Les Pins”, Sudouest, Frankrike, Semillon, Muscadelle
FREDAG
LÖJROM med krispig potatis, inlagd rödlök, dill och citronkräm
Vegetariskt: Tångkaviar med krispig potatis, inlagd rödlök, dill och citronkräm
NV, Domaine Moltes Brut, Crémant d’Alsace, Pinot Blanc, Auxerrois, Pinot Noir, Riesling
OXFILÈ och oxbringa, kräm på rotselleri, timjansky, dragonemulsion och sallad på ekologiska örter.
Vegetariskt: Krokett på linser med rotsellerikräm, dragonemulsion och sallad på ekologiska örter
Bai Gorri Crianza Vegan, Rioja, Tempranillo
CHOKLADFONDANT med körsbärsglass
Maison Cazes Banyuls Les Clos de Paulilles, Roussillon, Frankrike, Grenache Noir
Fyll i din e-postadress nedan och ta del av nyheter och erbjudanden från Bergendal. Du samtycker till att din mejladress sparas och lagras i våra system. Du kan när som helst avregistrera dig.
”*” anger obligatoriska fält