Oktober
Med reservation för ändringar
MÅNDAG
HJORT rökt, lingonvinägrett, bakad lök, granskottschutney, kavringkrisp och smörgåskrasse
Vegetariskt: Rökt rödbeta med lingonvinägrett, bakad lök, granskottschutney och smörgåskrasse
Fedele Rosso Terre Siciliane IGP, Sicilien, Italien, Nero d’Avola
KANTARELL tortelloni, västerbottensost, timjanvelouté, syltad kålrabbi
Domaine Begude ”Terroir 11300”, Languedoc, Frankrike, Chardonnay
NYPON soppa med mandelkaka och vaniljglass
Maison Cazes Rivesaltes Ambré Eko, Roussillon, Frankrike, Grenache Blanc
TISDAG
LÖJROM västerbottensost, krispigpotatis, syrad lök, smetana och dill
Vegetariskt: Tångrom med krispig potatis, syrad lök, smetana och dill
Weingut Rabl Langenlois, Kamptal, Österrike, Riesling
TORSK, bakad, dillsmörsås, med pepparrot, varition på betor och friterad kapris
Vegetariskt: Höstskörd med getostkräm, zucchini terrine och rökt lök
Vignobles JeanJean, Secret des Lunes, Languedoc, Chardonnay
HJORTRON, munk, saltkaramellglass
Chateau Tirecul la Gravière “Les Pins”, Sudouest, Frankrike, Semillon, Muscadelle
ONSDAG
KRABBA friterad, lime och chilimajonnäs, sojadressing, koriander, bönskott och inlagd ingefära
Weingut Rabl Langenlois, Kamptal, Österrike, Grüner Veltliner
HJORT helstekt, broccoli, palstenackskräm, syltad rotselleri, potatiskaka, svartvinbärssky
Vegetariskt: Friterad rotselleri med höstkål, broccoli och palsternackskräm, riven wrångenbäck
Volver Paso a Paso, Alicante, Tempranillo
BJÖRNBÄR glass, mannagrynspudding och karamelliserat nötkrisp
Maison Cazes Rivesaltes Eko, Roussillon, Frankrike, Muscat
TORSDAG
KARLJOHANSVAMP soppa, röktsidfläsk, confiterad silverlök, timjan och citronolja
Fedele Terre Siciliane, Nero d’Avola, Sicilien, Italien
RÖDING, stekt, sandefjordsås med avruga, inlagd gurka, syrlig fänkål, mandelpotatispuré och gurkkrasse
Vegetariskt: Tryffelrisotto med trattkantareller, bakad Vikentomat och basilikaolja
Ca’ del Baio Luna d’Agosto Langhe, Piemonte, Italien, Chardonnay
CHOKLAD, brülée, havtornssorbet
Stefano Accordini Recioto della Valpolicella, Italien, Corvina, Molinara, Rondinella
FREDAG
LÖJROM västerbottensost, krispigpotatis, syrad lök, smetana och dill
Vegetariskt: Tångrom med krispig potatis, syrad lök, smetana och dill
Weingut Rabl Langenlois, Kamptal, Österrike, Riesling
GÅRDSANKA stekt, pumpakräm, tryffelsky,
Vegetariskt: Höstskörd med getostkräm, zucchini terrine och rökt lök
Château du Mas Déu, Côtes Catalanes, Frankrike, Carignan
(v.40)
HJORT helstekt, broccoli, palstenackskräm, syltad rotselleri, potatiskaka, svartvinbärssky
Vegetariskt: Friterad rotselleri med höstkål, broccoli och palsternackskräm, riven wrångenbäck
Volver Paso a Paso, Alicante, Tempranillo
HJORTRON munk, saltkaramellglass
Chateau Tirecul la Gravière “Les Pins”, Sudouest, Frankrike, Semillon, Muscadelle
Fyll i din e-postadress nedan och ta del av nyheter och erbjudanden från Bergendal. Du samtycker till att din mejladress sparas och lagras i våra system. Du kan när som helst avregistrera dig.
”*” anger obligatoriska fält