Juni
Med reservation för ändringar
MÅNDAG
SKALDJURSSOPPA med friterade räkpopcorn, dillkräm och smörgåskrasse
Vegetariskt: Grönärtsoppa med friterad lök, dillkräm och smörgåskrasse
NV, Domaine Moltes Brut, Crémant d’Alsace, Pinot Blanc, Auxerrois, Pinot Noir, Riesling
KALVENTRECÔTE med morotspuré, syrlig dillsås, rökt lök och körvel
Vegetariskt: Risotto med sommarskörd och svenskgårdsost,
Vignobles JeanJean, Secret de Lunès, Languedoc, Pinot Noir
HALLONSORBET med citronkaka, lemoncurd och rostad vitchoklad
Carlin de Paolo Moscato d’Asti, Asti, Italien, Moscato
TISDAG
SVENSKA TOMATER med basilikaemulsion, silverlök, fröknäcke och rostad getost
Vegetariskt: SVENSKA TOMATER med basilikaemulsion, silverlök, fröknäcke och rostad getost
Hunky Dory, Marlborough, Sauvignon Blanc
GÖS med grillad zucchini, stekt hjärtsallad, broccoli/vitlökskräm, havskräftssås
Vegetariskt: Arrancini med broccoli/vitlökskräm, stekt hjärtsallad och grillad zucchini
Vignobles JeanJean, Secret de Lunès, Languedoc, Chardonnay
RABARBERPAJ med vaniljglass och sommarblomster
Fernand Engel Vendanges Tardives, Alsace, Frankrike, Pinot Gris
ONSDAG
REGNBÅGE sotad, friterat rispapper, sojapärlor, gari och chilidressing
Vegetariskt: Rökt tofu med chilidressing, sojapärlor, gari och friterat rispapper
Weingut Rabl Langenlois, Kamptal, Riesling
REKO-KYCKLING med kräm på rotselleri, krispig blomkål, rökt paprikasky
Vegetariskt: Bakad rödbeta med getost, kräm på rotselleri, krispig blomkål och varm honungsvinnegrette
Fedele Rosso Terre Siciliane IGP, Puglien, Nero d’Avola
JORDGUBBSGLASS med fläderpannacotta och färska jordgubbar
Carlin de Paolo Moscato d’Asti, Asti, Italien, Moscato
TORSDAG
SKÖRDESALLAD på bönor, dragonemulsion, friterad lök, riven wrångenbäcksost
Vegetariskt: SKÖRDESALLAD på bönor, dragonemulsion, friterad lök, riven wrångenbäcksost
Rene Mure Assemblage, Alsace, Pinot Blanc, Riesling, Pinot Gris
RÖDINGFILÈ med syrad gulbeta och rödlök, krasse, mandelpotatispuré och gräslökssmörsås
Vegetarisk: Risotto med syrlig gulbeta, rödlök, krasse och krisp på palsternacka
Barone Pizzini Pievalta Tre Ripe, Marche, Verdicchio
SALTKARAMELLGLASS med chokladkaka med smak av kaffe, kondenserad mjölk
Corte Sant’Alda Recioto, Valpolicella, Italien, Corvina, Rondinella
FREDAG
LÖJROM krispig potatis, smetana, rödlök, dill och isad rädisa
Vegetariskt: Tångkaviar , krispig potatis, smetana, rödlök, krasse, dill och isad rädisa
NV, Domaine Moltes Brut, Crémant d’Alsace, Pinot Blanc, Auxerrois, Pinot Noir, Riesling
KALVENTRECÔTE med morotspuré, syrlig dillsås, rökt lök och körvel
Vegetariskt: : Arrancini med broccoli/vitlökskräm, stekt hjärtsallad och grillad zucchini
Fedele Rosso Terre Siciliane IGP, Puglien, Nero d’Avola
HALLONSORBET med citronkaka, lemoncurd och rostad vitchoklad
Fernand Engel Vendanges Tardives, Alsace, Frankrike, Pinot Gris
Fyll i din e-postadress nedan och ta del av nyheter och erbjudanden från Bergendal. Du samtycker till att din mejladress sparas och lagras i våra system. Du kan när som helst avregistrera dig.
”*” anger obligatoriska fält