RÖSJÖSKOGENS NATURRESERVAT

I Rösjöskogens naturreservat kan du uppleva en varierad natur på promenadavstånd från Bergendal. Mitt i reservatet ligger Rösjön som omges av lättillgängliga stränder. Största delen av reservatet består av äldre barrskog men här kan du också ströva i lundområden och öppna kulturmarker med lämningar ända från bronsåldern.

I reservatet finns lättframkomliga elljusspår, vandringsleder och mindre skogsstigar. Syftet är att bevara ett naturområde för friluftslivet, gynna värdefulla naturmiljöer och dess arter samt att bevara grönstrukturen i en av Stockholmsregionens gröna kilar. I sydöst gränsar Rösjöskogen till Rinkebyskogens naturreservat i Danderyds kommun.

RÖSJÖBADET 

Vid Rösjöns strand i finner du badplats med både lekpark, hopptorn, bryggor och omklädningsrum. Här kan du även spela minigolf, beachvolleyboll eller hyra kanot. 

EU-bad

Rösjöbadet är ett så kallat EU-bad. Kvaliteten på vattnet mäts enligt bestämmelserna i Badvattenförordningen och Havs- och vattenmyndighetens föreskrifter. För att klassas som EU-bad måste det vara mer än 200 badande dagligen under säsongen. Enligt Havs- och vattenmyndighetens har Rösjöbadet utmärkt badvattenkvalitet. Läs mer hos Sollentuna kommun.

Hitta hit

Reservatet ligger i östra delen av Sollentuna kommun på gränsen mot Täby och Danderyds kommuner. Det går att ta sig kollektivt till Rösjöskogens södra del med buss från Sollentuna station. Från Bergendal är det en promenad på ca 20 minuter. 

Markägare: Sollentuna kommun
Förvaltare: Sollentuna kommun
tfn 08-579 210 00, www.sollentuna.se

Fler aktiviteter att göra på egen hand

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress nedan och ta del av nyheter och erbjudanden från Bergendal. Du samtycker till att din mejladress sparas och lagras i våra system. Du kan när som helst avregistrera dig.