Meny
Med reservation för ändringar
TILL BORDS
» Bergendals levain (GLUTEN)
» Vörtbröd (GLUTEN, MJÖLK)
» Solmarka knäcke (SESAM, GLUTEN)
» Danskt Rågbröd (GLUTEN)
» Urval av klassiska sillinläggningar (FISK)
» Kräftröra med Västerbottensost (SKALDJUR, SENAP, MJÖLK, ÄGG)
PÅ BUFFÉ
Fisk & Skaldjur
Små rätter med delikatesser från havet ackompanjerade med läckra tillbehör.
» Dill- & citrusgravad lax med hovmästarsås (FISK, SENAP)
» Västerbottenpaj med rökt smetana & rödlök (GLUTEN, ÄGG, MJÖLK)
» Ägghalva med handskalade räkor, majonnäs & Kalixlöjrom (ÄGG, FISK, SENAP, SKALDJUR)
» Inkokt regnbåge med dillemulsion & syrad lök (FISK, SULFITER, ÄRTA)
» Varmrökt lax med syrad fänkål & citronemulsion (FISK, SULFITER, ÄRTA)
» Krispig potatis med forellrom & smetana (MJÖLK, FISK)
» Kallrökt torsk, inlagd gurka, rädisa & citronemulsion (FISK, ÄRTA)
» Sojagravad lax med ingefära & chili (FISK, SOJA, SULFILTER)
Skinka & Chark
Hantverk från hållbara gårdar i vår närhet
» Skinka från Rocklunda (SENAP)
» Rökt karré med rotfruktskrisp
» Grönkålssallad med sidfläsk, apelsin & vitlöksdressing (ÄRTA, SULFITER)
» Rökt ankbröst med dragonemulsion & apelsin (ÄRTA, SULFITER)
» Rökt renhjärta
» Viltchark
» Hjortstek
» Fläsksida med tranbär
Tillbehör
Pepparrotskräm (MJÖLK) · Äppelchutney · Senap (SENAP, SULFITER) · Rödkål (SULFITER)
Småvarmt
Det klassiska ”måstet” på det Svenska julbordet
» Glaserade svenska kamben (SOJA, SULFITER, SESAM)
» Köttbullar (NÖTKÖTT) (MJÖLK)
» Handflätad prinskorv
» Janssons frestelse (FISK, MJÖLK)
» Svampomelett med persilja & gräslök (ÄGG, MJÖLK)
» Risgrynsgröt med kanelsocker (MJÖLK)
Ostar
Urval av ostar kommer från småskaliga gårdar som Almenäs, Skärvången och Wrångebäcken.
Många av våra ostar är ekologiskt producerade. Dessa ackompanjeras med vår egen fikonmarmelad samt fröknäcke.
Allergener: Mjölk och Sesam
Dessert
Vår favorit ”saffranspannkaka” gör vi på ett recept från Ljugarn, östra Gotland.
» Saffranspannkaka med mandelgrädde & skogsbärssylt (MJÖLK, ÄGG, MANDEL)
» Choklad- & apelsinpannacotta med romrussin (MJÖLK)
» Brownie med kondenserad mjölkkräm (ÄGG, GLUTEN, LAKTOS)
» Morotskaka med lingonmousse (ÄGG, GLUTEN, MJÖLK)
» Mannagrynspudding med Clementincoulis (MJÖLK, GLUTEN)
» Saffranskaka (MANDEL, ÄGG, MJÖLK)
» Äppelkaka (ÄGG, GLUTEN, MJÖLK)
Gottevagnen
Som avslutning kan du avnjuta chokladpraliner, fudge och bräck eller varför inte några skumtomtar och julmarmelad.
Vegetariskt Julbord
Smaka gärna av vår växtbaserade del av julbordet, den består framförallt av ekologiskt grönt från Solmarka samt härliga julanpassade munsbitar.
» Svill: inlagd, senap & krämig (SENAP, ÄRTA)
» Gravad morot med hovmästarsås (SENAP)
» Rökt tofu med äppelchutney & rotfruktschips (SOJA, GLUTEN)
» Rökt rotselleri med dragonemulsion & apelsin (SULFITER, ÄRTA, SELLERI)
» Inlagda betor med dillemulsion & syrad lök (SULFITER, ÄRTA)
» Krispig potatis med tångcrème (ÄRTA)
» Veganska prinskorvar med surkål (ÄRTA SULFITER)
» Veganska bollar med lingon & rödbeta (GLUTEN, ÄRTA)
» Vegansk Janssons frestelse (SOJA)
» Brysselkål med citrusvinägrett & pumpakärnor (SULFITER)
» Grönkålssallad med friterad tofu, apelsindressing & tranbär (SOJA, ÄRTA SULFITER)
» Danskt rågbröd med svampkräm (GLUTEN)
» Glaserad vegansk skav (GLUTEN, SOJA, ÄRTA, SULFITER, SESAM)
» Bakad spetskål med tryffelemulsion (SULFIT, ÄRTA)
» Picklad pumpa med rostade pumpakärnor
Fyll i din e-postadress nedan och ta del av nyheter och erbjudanden från Bergendal. Du samtycker till att din mejladress sparas och lagras i våra system. Du kan när som helst avregistrera dig.
”*” anger obligatoriska fält