shutterstock_553070593 - kopia (2)
WSS-233
Sommarbröllop 1440x630
Vinterbröllop 1440x630
Bröllopsringar
Bergendal
Bergendal

Bra att veta inför din fest

Här har vi samlat lite information om sådant som kan vara bra att veta för dig som vill boka festligheter hos oss. Söker du någon information som du inte hittar här, är du så klart välkommen att höra av dig.

Välkommen på visning

Bergendal är på många sätt en fantastisk plats för fester och bröllop, men det är bara du som kan avgöra om vi passar för just din fest eller ert bröllop. Därför vill vi gärna välkomna er till oss för en visning. Om ni därefter vill preliminärboka så går det bra. Två veckor har ni sedan på er att bestämma er.

Lokal

Om du har bokat en fest hos oss disponerar du normalt lokalen mellan klockan 16:00-01:00. Om du vill att festen ska kunna fortsätta längre, eller börja tidigare än så går det utmärkt. Vi kommer överens i förväg om hur länge du vill att festen ska pågå. Att börja tidigare eller förlänga vistelsen får du kostnadsförslag på av oss under visning eller vid kontakt. 

Vigsel

Vi erbjuder olika vigselpaket för de som vill viga sig på Bergendal. Intill herrgården finns möjlighet till vigsel i tält i parken framför herrgården ner mot vattnet. För de mindre sällskapen finns även möjligheten att viga sig vid vår brygga. I herrgården finns Herrgårdens vindsvåning för de som önskar en inomhusvigsel i vår herrgård. På Falkberget finns möjlighet till vigsel i tält på gräsmattan till vänster om terrassen samt på terrassens trädäck med utsikt över Edsviken. Om man önskar en inomhusvigsel på Falkberget erbjuder vi lokalen som just heter Falkberget och som ligger på Falkberget i anslutning till våra större matsalar och bar.

Läs mer om vigsel på Bergendal här

Bar

Vi har alla möjligheter att anpassar baren efter dina önskemål. Om du till exempel önskar bjuda dina gäster på bardryck är du välkommen att göra det – om inte går det lika bra att låta gästerna betala sin egen dryck i baren.

Musik

Våra lokaler fungerar utmärkt för dans och andra festligheter före och/efter middagen. Boka själv en DJ eller ett helt husband du vet att du gillar – eller låt oss rekommendera någon. De vi rekommenderar arbetar alltid utifrån att rätt musik till rätt fest är det viktigaste för en lyckad fest. Oavsett om det är amerikansk, arabisk, italiensk, persisk, svensk, turkisk eller någon annan musik du gillar mest …

Teknik

Våra matsalar är utrustade med den senaste tekniken. Vi kan erbjuda såväl fritt höghastighets-wifi som mobila skärmar på stativ, 80 respektive 55 tum.

Transport

Vi hjälper gärna till med att boka eventuell buss, limousine, båt eller andra transportmedel till festen. Väljer ni att komma med båt lägger ni till vid vår egen brygga. Från Stockholm city tar det en timme med båt. Kommer ni hellre i egna bilar har vi en egen stor parkering, som självklart är kostnadsfri.

Bröllopsfoto

Se till att bevara minnet av bröllopsdag och fest med hjälp av en duktig fotograf! Om ni vill dokumentera er stora dag och inte redan har en fotograf kan vi gärna hjälpa er med en sådan kontakt. 

Bröllopstårta

Mycket kan vi göra i vårt eget kök, men vissa saker lämnar vi gärna till dem som kan det bättre. Olika överdådiga, lyxiga eller på andra sätt magnifika bröllopstårtor är en sådan sak. Om ni vill ha hjälp av någon som kan skapa er egen alldeles specifika bröllopstårta kan vi med nöje bistå er med kontaktuppgifter till specialister på just det.

Bokningsregler

Vi följer Visitas www.visita.se bokningsregler för festvåningsbeställning. Visita är bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen. Bokningsreglerna innebär att du först, inom två veckor från bokningstillfället, betalar 15 000 kronor i anmälningsavgift. Därefter betalar du 75 % av totalkostnaden, med avdrag för anmälningsavgiften, senast fyra veckor före festdatum. Den resterande delen av totalkostnaden betalar du senast två veckor efter festdatum.

Fest & Bröllop

08-444 51 51

WSS-233

Fest & bröllop på Bergendal

Här har du alla möjligheter att bjuda till fantastisk fest! Vi har såväl bar med terrass och utsikt som flera festmatsalar att välja mellan, från Falkbergets mer moderna stil med storslagen panoramavy över sjön till Libius genuina herrgårdsmiljö från tidigt 1900-tal.

K01A5094

Mat & Dryck

Energin utifrån är det som ska ge ny energi inifrån. Som klimatpositiv anläggning med fokus på människa och miljö är det minst lika viktigt för oss att du känner dig trygg med vad du får på tallriken som att du trivs i miljöerna du vistas i.

S76A8098 - kopia

Bo på Bergendal

Sov gott och vakna upp i ljusa rum, med utsikt över vattnet eller parken. Vi erbjuder 83 enkelrum och 41 dubbelrum samt 3 sviter, bemanning dygnet runt, roomservice, flera matsalar och bar med terrass och vacker utsikt över Edsviken.

Bergendal_highres07

Vigsel

Bergendal har fantastiska omgivningar och vi delar gärna med oss av våra vackra miljöer till er vigsel. Kyrklig? Borgerlig? Här finns alla möjligheter. Välj vigsel inomhus, ute i parken med bryggan och vattnet som kuliss eller i närliggande kyrka.

Vy-fran-tradgard

Trygg på Bergendal

På samma sätt som vi arbetar för att tillgodose våra gästers önskemål och att hålla hög service- och komfortnivå, strävar vi på Bergendal ständig efter att erbjuda trygghet i form av skydd mot stöld, våld, hot, brand och andra olyckor. 

_MG_0376

Baren

Bergendals bar hittar du högst upp på Falkberget, en härlig plats att samlas på inför och/eller efter en middag. Här ryms alla möjligheter att svänga loss på ett dansgolv eller glida ut för ett parti boule. Eller slå dig ner för en fika eller en drink och bara blicka ut över sjön en stund.