Covid_testning
Bergendal
Bergendal

Säkra konferensen mot Covid-19 med snabbtest (PCR)

Säkerhet och hälsa för våra gäster och medarbetare har alltid högsta prioritet för oss på Bergendal. Nu tar vi nästa steg i arbetet med att skapa lösningar för konferenser fria från covid-19: PCR-prov före konferens.

Efter att Bergendal i juli 2020 blev Sveriges första CovidClean-certifierade hotellanläggning har vi fortsatt att arbeta för att utveckla lösningar för att kunna erbjuda smittfria mötesmöjligheter, så att både du som besökare och våra medarbetare ska kunna känna sig trygga med att vara på Bergendal.

För att minska risken för smittspridning och kontrollera att ingen i sällskapet har en pågående infektion i Covid-19 kan vi nu på Bergendal erbjuda PCR-snabbtest av alla i gruppen före konferens.

Det finns olika sorters tester för att upptäcka pågående smitta av covid-19, PCR-test är det mest tillförlitliga. Det har hög känslighet och kan konstatera covid-19 redan vid små mängder virus, såväl tidigt som sent i infektionsförloppet. PCR-snabbtesterna på Bergendal ger resultat inom 15 minuter och genomförs i samarbete med Attundahälsan Företagshälsovård.

Så går PCR-provtagningen till

En sköterska möter upp er för provtagning redan på parkeringen, så att alla deltagare i gruppen kan bli testade direkt i bilen innan ni går in på Bergendal och möts i er bokade lokal. Själva provtagningen sker med hjälp av en ”tops-liknande” testpinne, som förs upp i näsan för att fånga upp eventuella virus. Svar får du inom en kvart, direkt på parkeringen. Vid positivt provsvar rekommenderas personen vända tillbaka. Ett negativt svar har enligt företagshälsovården en säkerhet på 99,8 %.

Pris: 5 000 kr

Priset inkluderar sköterska, provtagning av och svar på test för 10 personer. Är ni fler? Vid fler än tio testpersoner tillkommer 450 kr per person och test.

Ansvar för det vi kan ta ansvar för

Trots vårt kontinuerliga arbete för smittfria mötes- och arbetsmiljöer kan vi på Bergendal aldrig garantera 100 % smittfrihet. Bergendal frånsäger sig eget ansvar för tillförlitligheten i de provtagningar och provsvar som genomförs av annan aktör (företagshälsovården). Vi kan heller inte garantera att andra gäster som vistas hos oss inte har pågående smitta av Covid-19.

Covidclean wide 1