HELKVÄLL I VÅR HERRGÅRD

Att laga mat och äta den tillsammans är ett trevligt sätt att umgås. Nu kan du bjuda in till en Helkväll i herrgården, en ”restaurangupplevelse” utöver det vanliga, där ni själva kommer att ha lagat maten ni äter. 
Vi intar herrgårdens kök och matsal för en glad helkväll med goda förutsättningar till bra samvaro, goda smaker och chanser att lära sig nya saker. Middagen består av tre rätter, baserade på kvällens konferensmeny. Inga stora förkunskaper krävs. Till er hjälp har ni en eller två av våra kockar och serveringspersonal. Vi vet att vår personal gärna delar med sig av såväl smarta arbetstekniker som andra tips.

En social aktivitet som bygger relationer

Det här är ett utmärkt val av aktivitet för dig som vill bygga teamkänsla under trevliga förutsättningar, utan att behöva satsa på till exempel mer eller mindre fysiskt krävande utomhusaktiviteter. Här krävs inga stora förkunskaper, utan alla kan delta. Det är en kväll som stimulerar olika sinnen, ger tid till umgänge och uppmuntrar till samtal om annat än jobbet.  Över grytorna uppstår andra möten än vid konferensbordet. 

Alla provar allt

Den här aktiviteten är uppdelad i tre stationer: matlagning, dukning/servering och dryckesprovning. Medan en grupp börjar med att laga mat tillsammans har en annat i uppgift att duka och lära sig konsten att servera. Den tredje gruppen provar samtidigt öl och/eller vin som sedan ska serveras till maten. Självklart roterar vi, så att alla grupper får prova alla stationer.

Station 1

Det här ska vi äta. Kocken går igenom vilka råvaror som ska användas till rätten ni ska tillaga och berättar lite om de olika råvarorna. Ni får också tips om tekniker som kan använda vid tillagningen. Första gruppen börjar med förrätten, andra gruppen tar över när det är dags för varmrätten och den tredje gruppen ansvarar sedan för desserten.

Station 2

Dags att duka upp! God mat söker dukat bord. Vid station två är det dags för den aktuella gruppen att duka upp borden tillsammans med vår serveringspersonal. Här får ni också chansen att lära er olika serveringstekniker, servettvikningar och lite ”vett och etikett” som serveringspersonal bör ha koll på.

Station 3

Vad ska vi dricka? Vid den tredje stationen provar gruppen tillsammans med vår hovmästare de öl och/eller viner som ska serveras till middagen. Första gruppen väljer dryck till förrätten, andra gruppen väljer dryck till varmrätten och den tredje gruppen ansvarar för att hitta rätt dryck till desserten.


Kostnad för dryck tillkommer. Middagens valda drycker debiteras per öppen flaska.

PRIS OCH TIDSÅTGÅNG

9-15 personer, 19 122 kr
16-30 personer, 1275 kr per person
Exkl. moms och dryck

Tidsåtgång
Helkväll (tex. 17:00-22:00)

Fler matlagningsaktiviteter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress nedan och ta del av nyheter och erbjudanden från Bergendal. Du samtycker till att din mejladress sparas och lagras i våra system. Du kan när som helst avregistrera dig.