Widescreen 2
Widescreen
Widescreen 3
NT0A4607
FZ2A6666 wide
_MG_0391
Bergendal
Bergendal

RESTAURANG FALKBERGET

På Falkberget hittar du Bergendals mer samtida delar och vår stora matsal i modern stil, som ligger i direkt anslutning till bar och utomhusterrass. Här uppe på berget bjuds vi lika mycket på närhet till naturen som enastående panoramavy över Edsviken – det är lätt att förstå varför platsen fått namnet Falkberget.

Energin utifrån är det som ska ge ny energi inifrån. Som klimatpositivt hotell med fokus på människa och miljö är det minst lika viktigt för oss att du känner dig trygg med vad du får på tallriken som att du trivs i miljöerna du vistas i. Därför är vi måna om att servera vällagad mat. Med passion för och kunskap om vad som är goda råvaror, lagar våra kockar all mat från grunden i vårt eget kök. De utgår gärna från säsongens råvaror och maten är till stor del ekologiskt anpassad.

Till god mat hör även god dryck. Nära samarbete med sommelierer ger dig möjlighet att välja ur ett genomtänkt sortiment av drycker när du besöker oss på Bergendal.

Smaklig måltid!

BOKA BORD

Vi serverar frukostbuffé, lunchbuffé och på kvällen serveras en 3-rätters meny alla vardagar. Utvalda helger har vi helgmenyer för både lunch och middag samt frunch. Vad som serveras hittar ni här under menyer. Vi erbjuder alltid ett vegetariskt alternativ. Naturligtvis tar vi även hänsyn till eventuella allergier eller specialkoster.

För bästa service och garanterad plats, boka bord i förväg. Drop-in tar vi emot i mån av plats, se i bokningsmodulen om vi har öppet. Är ni fler än 8 personer i sällskapet? Ring eller mejla till oss med er bordsbokning. 

Du bokar bord inomhus, om vi har möjlighet så kan vi sedan på plats erbjuda bord på utomhusserveringen, det lämnar vi till hovmästaren! 

Frukostbuffé vardagar 07:00-09:00, 150 kr per person
Lunchbuffé vardagar 11:30-13:00, 175 kr per person
Trerättersmiddag vardagar 17:00-20:00, 595 kr per person

Frunch, utvalda söndagar 08:00-11:00, 295 kr per person
Lunch & middag helgdagar serveras A la Carté meny, varierande tider och priser. 

Behöver du hjälp med att boka? Kontakta oss enligt nedan. 
Telefon 08-444 51 50, vardagar 07-17
Via chatten på hemsidan, vardagar 08-17
Via Messenger på Facebook, alla dagar 09-21

Varmt välkomna! 

BOKA BORD HÄR

PCP_9400
shutterstock_1986531971

FRUNCH

Utvalda söndagar under hela våren och sommaren serverar vi Frunch (en förstärkt frukost). Vi dukar upp en dignande frukostbuffé och adderar flera guldkorn som nygräddade våfflor, smakrik omelett, flera sorters smoothies, chokladtårta, färsk uppskuren frukt och mycket mer. 

Frunchen serveras mellan kl. 08:00-11:00. För att se lediga dagar och tider så klickar du dig in på vår Boka-bord modul som finns en bit upp på denna sida. Bor du på hotellet ingår alltid detta om du avreser en söndag när vi serverar frunch och bor du inte på hotellet är du varmt välkommen att boka bord! Smaklig frunch! 

Vuxen 295 kr inkl. moms per person (från 14 år)
Barn 0-2 år gratis, sittandes i barnstol
Barn 3-13 år, 20 kr per fyllt år

BOKA FRUNCH

TERRASS & BAR

Högst upp på Falkberget intill restaurangen erbjuder vår bar och terrass en av Stockholms bästa utsikter över Edsviken. Vid en klarblå himmel kan du se taket på Avicii Arena (Globen) skimra i solen längst bort i viken, även Norra Tornen infinner sig i den magnifika utsikten. 

Slå dig ned för en härlig sommarlunch, avnjut ett glas vin i solen eller varför inte sätta tänderna i något gott under någon av våra populära grillaftnar, då våra kockar grillar ute på terrassen. Det är också alldeles intill baren och terrassen som du hittar vår boulebana, så om tävlingsinstinkten sätter in är det enkelt att utmana kollegorna på ett parti boule.

Terrassen erbjuder möjligheter för både små och stora sällskap att avnjuta utsikten ihop med en riktigt god bit mat. Utöver drycker serverar vi även snacksmenyer i baren.

För bästa service och garanterad plats, boka bord i förväg. Drop-in tar vi emot i mån av plats, se i bokningsmodulen om vi har öppet. 

Önskar du äta hos oss så bokar bord inomhus, om vi har möjlighet så kan vi sedan på plats erbjuda bord på utomhusserveringen, det lämnar vi till hovmästaren! 

För er som endast önskar besöka oss för något att dricka så har vi avsedda platser för er både ute och inne. 

Varmt välkomna! 

GT1A1450
FZ2A6655

Menyer

På Bergendal finner du klassisk matlagning, ofta i ny tappning. Vackra omgivningar och arbete utifrån säsongen råvaror bidrar till kreativitet och skaparlust i köket. Här kan du se lunch- och middagsmenyer för de närmast kommande veckorna.

shutterstock_1774103072 - kopia (2)

Boka Staycation

Slappna av, andas ut och hämta ny energi. Trots närheten till Stockholm och Arlanda härskar lugnet på Bergendal. Omgivningarna är vackra och strandkanten nära. Här ryms både ro och inspiration. Som övernattande gäst bor du tryggt, bekvämt och trivsamt intill Edsviken. 

puff relax

Gym & relax

Under våren 2021 har vi totalrenoverat vår relaxavdelning och bland annat installerat en helt ny torrbastu. Fast ni kan naturligtvis lika gärna välja att krypa ner i den japanska utomhuspoolen, ta ett träningspass i gymmet eller helt enkelt bara relaxa tillsammans i sällskapsrummet en stund.
K01A0048 - kopia