987A2771 - wide
987A2789 - wide
Bergendal
Bergendal

BAGERIET

Bröd, bullar och annat gott

Liksom all mat du äter på Bergendal är lagad från grunden av våra kockar i vårt eget kök, så kommer också allt bröd vi serverar från vårt eget bageri. Från fullkornsbröd till smörbullar. I bageriet huserar Vaso och hennes välmatade surdegar, som sakta men säkert får jäsa och knådas och sedan jäsa ordentligt igen innan de gräddas till härliga bröd.

Riktigt bra bröd kräver både väl valda råvaror – och tid. Degar som får chans att jäsa över lång tid ges bättre möjligheter att utveckla såväl smaker som struktur än de som får kort jäsning. Naturligtvis utgår vi från närodlade och ekologiska råvaror så långt det går. Det smakar liksom bättre när man vet vad det är man stoppar i sig och var det kommer ifrån. På Bergendal vet vi exakt när och hur varje bröd blivit till. Och vilka råvaror de innehåller.

Att vi bakar allt bröd på plats gör också att vi kan undvika onödiga transporter.

Bagare och konditorer

Alla känner inte till de rent yrkesmässiga skillnaderna mellan en bagare och en konditor. Bagaren skapar främst olika sorters bröd av degar som jäser och arbetar alltså mest med matbröd och kaffebröd. Konditorn tillverkar i stället bakverk som praliner, bakelser, tårtor och konfektyr.

På Bergendal har vi idag möjlighet att njuta såväl bröd från eget bageri som olika bakverk från vårt konditori. 

Rund hållbar B grön 2
987A2778 - kopia
GT1A0086 (1) - bild