postit-scrabble-to-do2
Bergendal
Bergendal

Checklista

Med all vår erfarenhet vet vi att det kan bli rätt mycket att tänka på inför en konferens, oavsett om det handlar om större eller mindre format. För att förenkla för dig som planerar ett möte eller en konferens har vi därför skapat en checklista, som gör det lättare att få ut det mesta och bästa av ditt planerade möte. Oavsett om du står inför hårda förhandlingar eller vill skapa en avslappnad kickoff.

Vi vet vad som behövs för att skapa effektiva möten. Undrar du något? Då är du alltid välkommen att höra av dig, vår möteskoordinator hjälper dig gärna att planera alla detaljer. Från transporter och mat till möteslokaler och genomtänkta aktiviteter.

Syfte

Vad vill ni uppnå med mötet eller konferensen?

När? Var? Hur?

 • Vilket datum?
 • Hur många är ni?
 • Vilken typ av konferensanläggning söker du?
  Tips! Be om en visning. Om du är osäker på vad du söker kan det vara bra att veta att du alltid är välkommen till oss på Bergendal och titta på lokalerna, innan du bestämmer dig för vilken anläggning du ska boka.
 • Hur kommer deltagarna till konferensanläggningen? Behöver ni transport?
 • Möblering. Fundera över om ni vill ha någon särskild typ av möblering i lokalen. Exempelvis parkettsittning, öar eller U-bord? Styrelse- eller skolsittning?
 • Talare. Planerar ni att ha någon/några externa talare?
 • Aktivitet och samvaro. Den sociala biten är viktig. Tänk därför gärna på att även lägga in ”informell tid”, det är tid som bygger gemenskap och teamkänsla.

Detaljer kring konferensen

 • Hur många ska delta i mötet?
 • Är gästerna dag-gäster?
 • Behöver gästerna övernattning?
 • Är eventuella externa talare dag-gäster eller är de övernattande?
 • Är någon deltagare allergisk mot något? I så fall vad?
 • Är någon vegetarian eller vegan?
 • Betalning? Hur vill ni att debiteringen ska se ut?
 • Vill ni till exempel att deltagarna ska betala delar av arrangemanget själva? Eller vill ni samla allt på en egen faktura till företaget/organisationen?
 • Vill ni att vin och andra alkoholhaltiga drycker ingår i den totala fakturan eller vill ni att var och en betalar för sig?

Under mötet

Hur ser agendan ut? Hur vill du att strategin för mötet ska se ut? Uppkopplat? Nedkopplat? Blädderblock? Kreativa grupparbeten? Med eller utan datorer och telefoner igång?

Mötesdokumentation

Hur ska mötet dokumenteras och spridas till deltagarna? Vem dokumenterar?

Uppföljning

Kommer deltagarna ihåg vad ni pratade om och kom fram till? Eller minns de bara den goda smörgåsen ni fick när ni först sågs? Ta vara på möjligheten att inspirera, engagera och informera dina deltagare med hjälp av tydlig och bra uppföljning. Och vänta inte för länge med att skicka ut dokumentationen!

Lycka till!

Tveka inte att höra av dig om du har frågor, 08-444 51 51.

Bokningen

08-444 51 51

Boka konferens

Mötesmodeller

Mötesmodeller

Effektiva möten ger bättre resultat. Utvalt av Svenska Möten och klassificerat enligt deras klassificeringssystem – erbjuder Bergendal flera mötesmodeller. Digital debatt, Navigator och Idéverkstad är bara några exempel på modeller som kan förenkla och förbättra dina möten.

987A9894 - puff

Konferenslokaler

Vad passar bäst? Ett torp? Stallet? Några fåtöljer? Eller kanske en amfiteater? Med 25 variationsrika möteslokaler, den största rymmer upp till 160 personer, bjuder vi förutsättningar för de flesta konferenser. Stora som små.

annat än arbete

Annat än arbete

Låt hjärnan vila en stund från arbete. Det är ofta i en kombination av aktivitet, arbete och avkoppling som något nytt kan uppstå. Något man inte uppnår hemma eller på arbetsplatsen. Bergendal erbjuder stora möjligheter att kombinera arbete med annat.

_MG_4745

Konferens med övernattning

Konferera på dagen, umgås över en bit mat och kanske ett glas i baren. Vila sedan ut. Som övernattande gäst bor du tryggt, bekvämt och trivsamt intill Edsviken. Du sover i skön bred säng och vaknar upp med utsikt mot vattnet eller herrgårdsparken.

Händer2

Kickoff

En kickoff är något alldeles särskilt. Den markerar början på något nytt och behöver lika ofta rymma goda möjligheter att förmedla målsättningar och visioner som att skapa samhörighet och motivation.

puff

Dagkonferens

Med bara 20 minuter till Stockholms city och 20 minuter till Arlanda är Bergendal en perfekt plats att mötas på över dagen. Styrelsemöten, utvecklingssamtal eller kreativa fåtöljmöten spelar ingen roll. Här kan ni konferera effektivt och sedan åka hem.