23 (1)
grapes-690230
K01A0710
tuscany-428041
NT0A3726
K01A0845
Bergendal
Bergendal

dryck - en stor och spännande värld

Drycker har långt mer att tillföra än att agera törstsläckare. Men på samma sätt som de kan bjuda på både spännande och harmoniska resor kan de också bjuda på oväntade överraskningar och magplask. Som när favoritvinet plötsligt kanske inte alls smakar som tänkt till maten.

Den som lär sig navigera i dryckernas stora och dramatiska värld gör det inte bara lättare för sig själv att oftare hitta rätt – den ger sig också goda förutsättningar till nya personliga resor. För att smaken är som baken, det är tydligt när vi pratar dryck.

Den som kan ta till sig insikten att smak är något personligt har mycket att vinna. En dryckesprovning sker under ledning av någon som kan hjälpa dig att utveckla dina navigationsmöjligheter. En både god och lärorik aktivitet! Vi berättar lika gärna om hantverket bakom olika produkter som hur man bäst ”tar sig an” olika drycker. Varför dekanterar man till exempel ett lagrat vin? Hur skiljer sig flaskan med den brittiska rommen från den spanska? Hur optimerar man smakerna i något så enkelt som en Dry Martini? Och vad är det egentligen som skapar harmoni mellan mat och dryck?

Om du väljer huvudtema för er smakresa, så ordnar vi innehållet. Vi är anpassningsbara och kan bygga kombinationer av drycker med hög kvalitet, baserade på såväl intressen som kunskapsnivåer.

Vad vill ni prova?

man-1456951

Drinkar

En bra drink är i våra ögon ärlig, väl genomtänkt och genomarbetad från grunden. Därför öppnar vi vår drinkprovning med lite spritsnack i allmänhet och provsmakning i synnerhet, där vi provar olika sorter av den ekologiska vodkan ”Virtuous Vodka Organic”.

K01A0791 (2)

Rom

Rom är långt mer än ljus och mörk rom. Det är nog kanske till och med den spritsort som omfattar allra flest stilar. När du väljer att göra en romprovning väljer du att göra en resa genom Västindien – där stoppen på vägen bjuder på både kunskaper om och smakprover på såväl den brittiska och den franska som den spanska stilen. Och så den brasilianska Cachaçan förstås!

beer-879160

Öl

Öl kan verkligen smaka på väldigt många sätt. Det pratas lager, ale, IPA, APA, porter, stout och en massa annat. Men vad är till exempel en lager och varför heter det just så? Varför är viss lager mörk medan annan är ljus? Vad gör viss öl klar och annan grumlig? Och vad är det som skiljer en IPA från en Pale Ale?

grapes-690230

Vin

Vet du varför du ofta väljer ett vin framför ett annat? Och vet du varför ett och samma sorts vin kan smaka på så olika sätt vid olika tillfällen? Vill du lära dig mer om rött eller vitt vin i allmänhet? Kanske vill du fördjupa dig i franska viner?

FZ2A6666 wide
GT1A0036 wide
FZ2A6769 wide
987A2789 - wide
16
Bergendal
Bergendal