NYHETER

Här nedan kan du läsa om nyheter på Bergendal samt kommande event och mässor.

Nyhetsbrev oktober 2017

Vi alla har nog märkt att vi går mot mörkare tider, men för oss betyder det ännu fler anldeningar att ses! Vi erbjuder dig ett mysigt höstmöte med roliga inomhusaktiviteter, relaxavdelning med ångbastu, tända ljus, ljusa konferensrum i olika miljöer och framförallt en miljö för givande möten. Under hösten och vintern finns många anledningar till att ses. Ni kanske har något att fira? Behöver ni avrapportera något inför årets slut? Behöver ni kanske bara träffas eller äta en mysig middag tillsammans? Vi hjälper dig att boka en bra och minnesvärd konferens för dig och dina kollegor. Välkommen till Stockholms vita pärla!

Läs hela nyhetsbrevet här

shutterstock_495639391 - kopia

Vi fick exklusiv intervju!

Vi fick möjligheten att ställa några intressanta frågor till vår inredningsarkitekt Agneta Thögersen. Agneta driver sedan 2007 eget företag med namnet Intero Interiör AB. Hon har en rad utbildningar bakom sig. Hon har bla. studerat på konstindustriskolan i Göteborg och har efter det tagit en rad olika kurser inom ritningsarbete, textil- och materiallära och färgpsykologi. 

Agneta, hur ser en vanligt dag ut för dig?
- Det finns inga vanliga dagar! Ibland är jag hos leverantörer och kollar deras sortiment, är på kontoret för att skapa miljöer, tar fram materialprover och sköter annan administration. Jag är mycket ute hos kunden på plats där de olika miljöerna ska skapas och förhoppningsvis levereras.

Okej, men vad är det absolut roligaste med ditt jobb? - Det roligaste är definitivt att se slutresultatet på plats. Det är också roligt med den omväxling som mitt yrke för med sig.

Vilket är det roligaste projektet du gjort på Bergendal?
- Det roligaste projektet är alltid det sista faktiskt, vilket nu var de fina rummen på 100-korridoren och i lilla gästgården. Men ska jag välja något mer så är det konferenslokalen Stallet som var ett kul projekt. Lobbyn är också något jag gläds åt att fått varit med att skapa!

Hur ser du på Bergendals utveckling inredningsmässigt?
- Bergendals utveckling ja.. den går i rasande fart och är alltid proffsigt roddat av VD Key Dolk och övrig personal. Har utvecklats från en ganska traditionell kursgårdsanläggning till en hypermodern och snygg mötesplats för människor inom många områden. Är bara att gratulera till denna fantastiska utveckling! 

Några fler tips

Vad har du för tips till den som funderar på att jobba med inredning?
- Åh.. svårt. Tror nog först och främst (förutom att vara en duktig inredare) att man måste vara lyhörd och inlyssnande som person för att kunna möta kundens behov och förverkliga dessa. För övrigt gäller samma egenskaper som i många andra yrken som t ex ansvarsfullhet och noggrannhet.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?
- Jag har nog ingen direkt inredningsstil eller också så har jag flera. Tror man måste behärska olika stilar beroende på vad som förväntas skapas i en specifik miljö. Efter 30 år i branschen tror jag mig kunna skapa både en minimalistisk stram miljö och en mera ombonad och mysig miljö. 

Min personliga smak är faktiskt ganska bred men i mitt eget hem måste jag ska lite mysfaktor! 

Har du någon favorit affär? 
- Favoritaffären är Artilleriet i Göteborg, Garbo i Stockholm samt Disinredning som också finns i Stockholm och som drivs av min bästa vän. 

Slutligen, har du några bra tips för den som på ett enkelt sätt vill piffa upp hemma?
- Blanda inte för många stilar utan försök att hålla ihop stilen med en röd tråd. Om man hittar något snyggt i en butik kanske det inte passar där hemma med övrigt man samlat på sig så mormors mahognybyrå ska inte placeras i samma rum som en Ikeabänk osv. Dock tycker jag att det är kul att blanda gammalt och nytt men det måste göras med fingertoppskänsla. Kan annars lätt bli helfel. Tycker också det är fint att samla prydnadsföremål med växter som stilleben i en liten grupp istället för att sprida ut sakerna. Ha inte för små mattor är ett annat tips! Till exempel så bör man ha en stor matta som ligger under hela soffgruppen inklusive bord och fåtöljer. Punktbelysning är viktigt. Skulle kunna utveckla och tipsa i all evighet men jag tror jag stannar här...
interior
Agneta
_77A0088
NT0A4408
Fikadel
_MG_0605
Bergendal
Bergendal