_MG_0605
Bergendal
Bergendal

Klimatpositiv anläggning

Vi brukar säga att vi har ”svart bälte” i miljöengagemang på Bergendal. Vi har arbetat så länge med miljöfrågor att det har blivit en naturlig del av vår verksamhet. Det personliga miljöengagemanget är stort på och vi jobbar aktivt för att medverka till ett mer hållbart samhälle. Vårt engagemang för hållbarhet och miljö är genomtänkt, långsiktigt och ”på riktigt”. Varje kvartal mäter vi energi, vatten, tvätt, kemikalier och avfall för att säkerställa att våra värden ligger på rätt nivå. 

Vadå klimatkompenserar?

Förutom att vi har varit en Svanenmärkt konferensanläggning sedan 90-talet så kompenserar vi även för den påverkan vi trots vårt aktiva miljöarbete gör på miljön.

För år 2016 kompenserade vi för 110 ton koldioxid och där vår kompensation riktades mot ett miljöprojekt i Kina. Projektet heter Jilin Mali och är en vindkraftspark med totalt 33 vindkraftturbiner som ligger i Jilin-provinsen i nordöstra Kina. Vindkraftsparken har en total kapacitet på 49,5 MW. Projektet ligger i ett område som är dominerat av värmekraftverk som producerar el från kol. Tack vare projektet produceras nu inte bara mer ren el, med mindre koldioxidutsläpp utan eltillförseln blir också mer stabil. Dessutom minskar de lokala luftföroreningar när förbränningen av kol minskar vilket ger en bättre luftkvalité som i sin tur minskar lungsjukdomar. Vindkraftsparken förväntas årligen leverera 101 696 MWh till elnätet i området, vilket räcker till över 5000 familjers elförbrukning. Jilin Mali är ett CDM-projekt certifierat med Gold Standard och vi gör detta i samarbete med Tricorona.

 
Certifikat_GS_2017 Bergendal
Klimatkomp_netural
Tid & rum 2

I tid och rum

Ett möte på Bergendal är ett möte i tid och rum. Här vid Edsviken har vikingar levt och färdats. Här har torpare brutit mark. Och här valde godsägare Liljenroth i början av 1900-talet att bygga sig den herrgård som sedan 1940-talet stått värd för många utbildningar och möten.

Vy-fran-tradgard

Trygg på Bergendal

På samma sätt som vi arbetar för att tillgodose våra gästers önskemål och att hålla hög service- och komfortnivå, strävar vi på Bergendal ständig efter att erbjuda trygghet i form av skydd mot stöld, våld, hot, brand och andra olyckor. 

Översiktsbild

Hitta rätt här

Det här är en mötesplats som fått växa med naturens nivåskillnader och former, vilket på ett naturligt sätt kunnat ge vår vita herrgårdsmiljö sällskap av modern arkitektur. Här är en översiktskarta som hjälper dig att hitta rätt när du är hos oss på Bergendal.

_MG_0637
Bergendal
Bergendal
S76A8098 - kopia

Bo på Bergendal

Sov gott och vakna upp i ljusa rum, med utsikt över vattnet eller parken. Vi erbjuder 83 enkelrum och 41 dubbelrum samt 3 sviter, bemanning dygnet runt, roomservice, flera matsalar och bar med terrass och vacker utsikt över Edsviken.

_MG_4624

Konferera på Bergendal

Styrelsemöte? Kongress? Utvecklingssamtal? Eller kanske kreativt fåtöljmöte? Med 25 variationsrika möteslokaler bjuder vi förutsättningar för de flesta konferenser. Allt miljömärkt, med högsta säkerhetsklass och utvalt av Svenska möten.

K01A5094

Mat & Dryck

Energin utifrån är det som ska ge ny energi inifrån. Som klimatpositiv anläggning med fokus på människa och miljö är det minst lika viktigt för oss att du känner dig trygg med vad du får på tallriken som att du trivs i miljöerna du vistas i.