_MG_0605
Bergendal
Bergendal

Klimatpositiv anläggning

Miljöengagemanget är stort på Bergendal och vi jobbar aktivt för att miljöanpassa verksamheten och medverka till ett mer hållbart samhälle. Miljöarbetet är genomtänkt, långsiktigt och väl förankrat i organisationen.

En miljögrupp träffas kontinuerligt för att se till att aktuella frågor drivs framåt. Varje år sätter vi upp en handlingsplan för vårt miljöarbete. Arbetet har lett till att vi nu kan erbjuda mer än klimatneutrala konferenser – Bergendal är idag en certifierad klimatpositiv anläggning. Varje kvartal mäter vi energi, vatten, tvätt, kemikalier och avfall för att säkerställa att våra värden ligger på önskvärd nivå.

Vi serverar våra gäster vatten tappat på plats i karaff – en självklarhet för oss. Vi har en egen anläggning som renar och kyler vattnet från vår egen kran. Självklart kan du välja stilla vatten eller kolsyrat. Lösningen hjälper oss undvika onödiga miljöpåfrestande transporter.

Det ska vara ett lika klokt som tryggt och bekvämt val för dig att välja Bergendal.

Vadå klimatpositiv?

För att kunna certifieras som klimatpositiv måste man uppfylla en rad kriterier, vilket analyseras i en genomlysande process av +KlimatPositiv. +KlimatPositiv arbetar för att få fler företag att på ett enkelt sätt ta större ansvar för sin klimatpåverkan och erbjuder en metod för att identifiera, reducera och kompensera för utsläpp av växthusgaser. Arbetet har lett till att Bergendal idag till och med överkompenserar för de utsläpp som, trots vårt miljöarbete, kan uppstå.

Att lyckas i vår önskan om att bidra till en mer hållbar värld kräver även att vi engagerar oss globalt. Därför rymmer vårt miljöengagemang även stöd till internationella klimatprojekt, varje år väljer vi ut några projekt som för oss känns viktiga och trovärdiga att stödja.

För mer information se www.klimatpositiv.net

Tid & rum 2

I tid och rum

Ett möte på Bergendal är ett möte i tid och rum. Här vid Edsviken har vikingar levt och färdats. Här har torpare brutit mark. Och här valde godsägare Liljenroth i början av 1900-talet att bygga sig den herrgård som sedan 1940-talet stått värd för många utbildningar och möten.

Vy-fran-tradgard

Trygg på Bergendal

På samma sätt som vi arbetar för att tillgodose våra gästers önskemål och att hålla hög service- och komfortnivå, strävar vi på Bergendal ständig efter att erbjuda trygghet i form av skydd mot stöld, våld, hot, brand och andra olyckor. 

Översiktsbild

Hitta rätt här

Det här är en mötesplats som fått växa med naturens nivåskillnader och former, vilket på ett naturligt sätt kunnat ge vår vita herrgårdsmiljö sällskap av modern arkitektur. Här är en översiktskarta som hjälper dig att hitta rätt när du är hos oss på Bergendal.

_MG_0637
Bergendal
Bergendal
Dubbelrum

Bo på Bergendal

Sov gott och vakna upp i ljusa rum, med utsikt över vattnet eller parken. Vi erbjuder 86 enkelrum och 31 dubbelrum, bemanning dygnet runt, roomservice, flera matsalar och bar med terrass och vacker utsikt över Edsviken.

_MG_4624

Konferera på Bergendal

Styrelsemöte? Kongress? Utvecklingssamtal? Eller kanske kreativt fåtöljmöte? Med 25 variationsrika möteslokaler bjuder vi förutsättningar för de flesta konferenser. Allt miljömärkt, med högsta säkerhetsklass och utvalt av Svenska möten.

Håkan

Mat & Dryck

Energin utifrån är det som ska ge ny energi inifrån. Som klimatpositiv anläggning med fokus på människa och miljö är det minst lika viktigt för oss att du känner dig trygg med vad du får på tallriken som att du trivs i miljöerna du vistas i.