_MG_0605
Bergendal
Bergendal

Klimatpositiv anläggning

Vi brukar säga att vi har ”svart bälte” i miljöengagemang på Bergendal. Vi har arbetat så länge med miljöfrågor att det har blivit en naturlig del av vår verksamhet. Det personliga miljöengagemanget är stort på och vi jobbar aktivt för att medverka till ett mer hållbart samhälle. Vårt engagemang för hållbarhet och miljö är genomtänkt, långsiktigt och ”på riktigt”. Varje kvartal mäter vi energi, vatten, tvätt, kemikalier och avfall för att säkerställa att våra värden ligger på rätt nivå. 

Vadå klimatkompenserar?

Förutom att vi har varit en Svanenmärkt konferensanläggning sedan 90-talet så kompenserar vi även för den påverkan vi trots vårt aktiva miljöarbete gör på miljön.

För år 2017 kompenserade vi för 110 ton koldioxid och där vår kompensation riktades mot ett miljöprojekt i Kina. Projektet heter Yinyi och är en vindkraftspark med totalt 66 vindkraftturbiner som ligger i Ningxiaprovinsen i norra Kina. Yinyi står i ett avlägset glesbefolkat område där investeringar lyser med sin frånvaro. Projektet har därmed inneburit ett stort lyft för lokalbefolkningen. De 66 vindturbiner producerar ca 70 000 MWh el per år, vilket innebär en utsläppsreduktion motsvarande ca 98 000 ton CO2e koldioxidutsläpp under ett normalår. Dessutom undviks hundratals ton lokala utsläpp av andra föroreningar, som kväveoxider, svaveloxider, partiklar och kvicksilver. Yinyi är ett CDM-projekt certifierat med Gold Standard och vi gör detta i samarbete med Tricorona.

 
klimat
sigill_foot_blue_500-400x400
Tid & rum 2

I tid och rum

Ett möte på Bergendal är ett möte i tid och rum. Här vid Edsviken har vikingar levt och färdats. Här har torpare brutit mark. Och här valde godsägare Liljenroth i början av 1900-talet att bygga sig den herrgård som sedan 1940-talet stått värd för många utbildningar och möten.

Vy-fran-tradgard

Trygg på Bergendal

På samma sätt som vi arbetar för att tillgodose våra gästers önskemål och att hålla hög service- och komfortnivå, strävar vi på Bergendal ständig efter att erbjuda trygghet i form av skydd mot stöld, våld, hot, brand och andra olyckor. 

Översiktsbild

Hitta rätt här

Det här är en mötesplats som fått växa med naturens nivåskillnader och former, vilket på ett naturligt sätt kunnat ge vår vita herrgårdsmiljö sällskap av modern arkitektur. Här är en översiktskarta som hjälper dig att hitta rätt när du är hos oss på Bergendal.

_MG_0637
Bergendal
Bergendal
S76A8098 - kopia

Bo på Bergendal

Sov gott och vakna upp i ljusa rum, med utsikt över vattnet eller parken. Vi erbjuder 83 enkelrum och 41 dubbelrum samt 3 sviter, bemanning dygnet runt, roomservice, flera matsalar och bar med terrass och vacker utsikt över Edsviken.

_MG_4624

Konferera på Bergendal

Styrelsemöte? Kongress? Utvecklingssamtal? Eller kanske kreativt fåtöljmöte? Med 25 variationsrika möteslokaler bjuder vi förutsättningar för de flesta konferenser. Allt miljömärkt, med högsta säkerhetsklass och utvalt av Svenska möten.

K01A5094

Mat & Dryck

Energin utifrån är det som ska ge ny energi inifrån. Som klimatpositiv anläggning med fokus på människa och miljö är det minst lika viktigt för oss att du känner dig trygg med vad du får på tallriken som att du trivs i miljöerna du vistas i.