NT0A4607
Bergendal
Bergendal

Festmeny september - december

Förrätter

  • Lättrökt hälleflundra med cremé på persiljerot, riven pepparot och brynt smörskum.
  • Kalix löjrom med hängd gräddfil, krispig potatis, hyvlad rödlök och citronsmaksatt tapioca.
  • Bakad fläsksida med äpple, lökringar, dragonemulsion och vinägersås.
  • Soppa på jordärtskocka med rostad ostronskivling, rödlök ,tryffel och krasse.

Varmrätter

  • Helstekt hjortytterfilé med pumpacremé och bakad palsternacka, rårörda lingon samt en rostad vitlöksky.
  • Pepparstekt oxfilé med potatisterrine, gräddkokt spetskål, syrad rödlök och timjansky.
  • Bakad torskrygg med brynta svartrötter och grönärtspuré, krasse och scharlottenlöksås.
  • Halstrad gös med mandelpotatispuré,  bakade betor , syrad fänkål och musselsås.
  • Friterad svampkrokett med körvelemulsion och crudité på morot samt beluga linser.

Desserter

  • Vaniljglass serverat med bakat äpple, krispig smuldeg och vaniljcremé.
  • Choklad- lakrits terrine, mjölkchokladglass och inkokta björnbär.
  • Blåbärssorbet med yoghurtpannacotta, lemoncurd och azinakrasse.
  • Havtornsorbet med inkokt päron och chokladmousse samt maräng.

Bokningen

08-444 51 51

Boka konferens