Bergendal_highres14
Kökeet 1440x630
Köket 1440x630
Bergendal
Bergendal

Komponera festmeny

Mat och dryck hör oftast till festens mer betydelsefulla inslag. Det gör det särskilt viktigt att på rätt sätt kunna bygga den balans mellan harmoni och kontraster som lyfter dina eller era festligheter. Oavsett om det handlar om storslagen rosenröd romantik, guldkantad lyx eller sparsmakad närhet.

På Bergendal finner du klassisk matlagning, ofta i ny och spännande tappning, som rymmer stor kreativitet och skaparglädje.

Här har vi satt samman ett antal fina rätter som vi tycker kan passa särskilt bra vid bröllop och andra festligheter. Du kombinerar din egen festmeny genom att välja bland alternativen för förrätt, huvudrätt och dessert. Du är också välkommen att komma med egna förlag och önskemål.

Pris

En festmeny med tre rätter kostar 675 kronor per kuvert (inklusive moms).

Bokningen

08-444 51 51

Boka konferens

Förrätter

april - augusti

Halstrad pilgrimsmussla  med blomkålscremé och brynt smör, krispig gurka , syrad blomkål och dillolja

Lättrökt salmalax med Kalix löjrom, örtslungad färskpotatis, hyvlad rödlök och hängd gräddfil, isad rädisa

Bakad fläsksida med variation på lök och picklade senapsfrön med ramslöksky.

Citron och timjansmaksatt vit sparris med dragonemulsion och kavringskrisp samt vårgrönt.

september - december

Halstrad pilgrimsmussla med cremé på persiljerot, riven pepparot och krämig smörsås

 

Lättrökt salmalax med syrad gurka och Kalix löjrom, hängd gräddfil och rödlöksringar samt citronolja.

 

Bakad fläsksida med jordärtskockscremé med hyvlad tryffel, dragonemulsion och vinägersås.

 

Variation på kål med brynt smör och tunt riven himmelsraften

Huvudrätter

april - augusti

Helstekt oxfilé med potatisterrine, palsternackscremé och broccolikrisp, syrade rödlöksringar samt en rostad vitlökssky.

 

Ugnsbakat majskycklingbröst med jordärtskockscremé, ängsyra och stekt grön sparris med timjansås.

 

Bakad piggvar med syrlig potatispuré och stekt knipplök, hjärtsallad, riven pepparot och vinägersås.

 

Halstrad  regnbågsforell med puré på citronkokt  majrova, vaxbönor och bakad fänkål samt musselsås.

 

Variation på morot med buljongkokta belugalinser och brynt purjolök med en scharlottenlöksås

september - december

Helstekt hjortytterfilé med pumpacremé och bakad palsternacka, rårörda lingon samt en rostad vitlöksky.

 

Pepparstekt oxfilé med potatisterrine, stekta kantareller och broccolikrisp, syrad rödlök och timjansås.

 

Bakad piggvar med brynta svartrötter och mandelpotatispuré, krasse och scharlottenlöksås

 

Halstrad gös med grönärtspuré och bakade betor och smörstekt hjärtsallad, syrad fänkål och musselsås.

 

Friterad svampkrokett med körvelemulsion och crudité på morot samt beluga linser.

 

Desserter

april - augusti

Kardemummaglass tillsammans med inkokt rabarber och fläderblomspannacotta

 

Vaniljglass med jordgubbsmousse och färska jordgubbar samt vaniljflarn.

 

Hallonsorbet med lemoncurd och maräng, sockerkaka med smak av citron, kolacremé och färska hallon.

 

Salt karamellglass och bakad choklad med kondenserad mjölk, chokladkrisp och chokladsås.

 

september - december

Vaniljglass serverat med bakat äpple, krispig smuldeg och vaniljcremé.

Körsbärsglass med chokladterrine och kaffecremé samt chokladflarn

 

Blåbärsglass och yoghurtpannacotta med lemoncurd, brutet lakritskrisp

 

Havtornsorbet med inkokt päron och karamellcremé samt maräng.

Anna-Branko-Anna-Branko-s-Wedding-0384

Fest & bröllop på Bergendal

Här har du alla möjligheter att bjuda till fantastisk fest! Vi har såväl bar med terrass och utsikt som flera festmatsalar att välja mellan, från Utsiktens mer moderna stil med storslagen panoramavy över sjön till Libius genuina herrgårdsmiljö från tidigt 1900-tal.

Håkan

Mat & Dryck

Energin utifrån är det som ska ge ny energi inifrån. Som klimatpositiv anläggning med fokus på människa och miljö är det minst lika viktigt för oss att du känner dig trygg med vad du får på tallriken som att du trivs i miljöerna du vistas i.

980x550

Matsalar

På Bergendal har du flera matsalar och festlokaler i skiftande miljöer att välja mellan, från de mer moderna matsalarna på Falkberget, med panoramautsikt över sjön eller vår genuina  herrgårdsmatsal. Dessutom finns såväl de mindre matsalarna där ni har möjlighet till ”chambre separé”.

Anna-Branko-Anna-Branko-s-Wedding-0431

Bra att veta inför din fest

Här har vi samlat lite information om sådant som kan vara bra att veta för dig som vill boka festligheter hos oss. Söker du någon information som du inte hittar här, är du så klart välkommen att höra av dig.

Vy-fran-tradgard

Trygg på Bergendal

På samma sätt som vi arbetar för att tillgodose våra gästers önskemål och att hålla hög service- och komfortnivå, strävar vi på Bergendal ständig efter att erbjuda trygghet i form av skydd mot stöld, våld, hot, brand och andra olyckor. 

Anna-Branko-Anna-Branko-s-Wedding-0499

Vinterbröllop

Gnistrande dagar och djupt mörker. Vintern kan bjuda på vackra kontraster. Och det är en härlig årstid att ställa till med vintrig bröllopsfest. Till er som vill bjuda in till värme, ljus och glädje när året är som allra mörkast har vi ett erbjudande!