IMG_3046
K01A4831
16
Bröllopsringar 1440x630
WSS-417
WMC-134
Bergendal_highres01
Bergendal
Bergendal

Drömmar blir verklighet på Bergendal

Artikel i tidningen Bröllops Magasinet

Vid Edsviken ligger Bergendal Meetings vackert inbäddat i rofylld miljö med en generös park, närhet till vattnet och egen brygga. En värld för er att njuta tillsammans med släkt och vänner endast 20 minuter från Stockholm och Arlanda.

Bröllopsdagen är kanske den största och viktigaste dagen i livet. En dag då man vill att alla önskedrömmar ska slå in. För att göra bröllopsdagen så drömlik och minnesvärd som möjligt bör ni ta hjälp av en erfaren arrangör. Bergendal ordnar omkring 40 bröllopsfester per år och vet hur man arrangerar en lyckad bröllopsfest. Michel Rizk som är restaurangchef beskriver vad han tycker är unikt med ett bröllop på Bergendal.

– Jag verkligen älskar och tror på det som jag tillsammans med vår personal levererar. Att se glädjen i brudparets ögon när arrangemanget är genomfört. Det är min drivkraft för att alltid göra mitt yttersta.

Michel berättar hur ett drömbröllop på Bergendal kan gå till. Vi träffas ett antal gånger för att gemensamt gå igenom önskemål och förutsättningar. Valet av festlokal viktig för att få en så perfekt inramning som möjligt så vi börjar oftast där. Bergendal kan erbjuda två olika lokaler som väljs utifrån era önskemål. I Herrgårdsbyggnaden från början av 1900-talet ligger Libius med plats för cirka 70 gäster. Här finns en genuin Herrgårdsmiljö med utsikt över parken och allén ner till bryggan. I den mer moderna byggnaden ligger Utsikten som är en festlokal för upp till 200 gäster. Självklart går den att skärma av så att den även passar för mindre sällskap. Lokalen är helt inglasad och har en fantastisk panoramautsikt över Edsviken.

Vi hjälper gärna till att ordna transport från själva vigselakten till Bergendal. Kommer ni sjövägen finns det möjlighet att anlägga vid vår egen brygga. För er som drömmer om en utomhusvigsel finns här en fantastisk trädgård perfekt för bröllop. Ni kan också välja att ha vigseln vid bryggan med vattnet som kuliss. Vi lånar gärna ut vår vackra miljö och kan givetvis hjälpa till med dekoration och annan rekvisita mot en kostnad. Om vädret inte tillåter utomhusbröllop har vi flera vackra platser inomhus där ni kan viga er.

Efter vigseln samlas ni för att skåla och mingla med gästerna. Det sker antingen vid fontänen utanför Herrgården eller på terassen i anslutning till Utsikten. Minglet pågår tills det är dags för middagen. Vi dukar med vita linnedukar, finporslin, silverbestick och dekorerar med säsongens blommor. Köket erbjuder en trerätters festmeny men här kan det mesta skräddarsys och vi tar självklart hänsyn till om någon gäst har särskilda önskemål.

– Vi ser alltid till att våra gästers behov tillgodoses. Antingen genom förslag från oss eller förfrågningar från gästen, säger Michel.

I samband med alla tal som hålls under middagen är det många som vill visa bildspel och filmer. Vi kan ordna all utrustning som krävs i form av projektorer och ljudanläggningar.

Efter middagen är det äntligen dags för brudparet att skära upp bröllopstårtan. Det är ett stort ögonblick och det är viktigt att alla kan se. Har ni valt att ha festen i Utsikten brukar vi servera tårtan i loungen utanför matsalen och är ni i Herrgården serveras den en trappa upp i den vackra salongen. Ni kan själva välja en bröllopstårta från valfritt bageri som levererar den till oss eller så ordnar vi en tårta enligt era önskemål från någon av våra kontakter. Till bröllopstårtan servas kaffe med avec och nu närmar sig stunden när det är dags för brudgummen att bjuda upp sin brud till en bröllopsvals. Mer romantiskt än så här kan det knappast bli.

Nu är baren öppen och festen är i full gång. Ni väljer själva om det ska vara öppen bar eller om gästerna får betala. Festen fortsätter så länge ni orkar och när dagen och kvällen börjar ta ut sin rätt kan ni välja mellan att åka härifrån eller att bo kvar här på Bergendal.

Vi har plats för både brudpar och gäster i våra ljusa rum med utsikt mot vattnet eller parken. Långväga gäster kan komma natten innan och bo över till själva bröllopsdagen. Brudparet bor i vår romantiska bröllopssvit som vi inrett med änglar i taket och bäddat med skönaste sidenlakan. Trötta men lyckliga och fyllda av dagens intryck slumrar ni in för att vakna upp nästa morgon som man och hustru. Frukosten intas i Utsikten med den magnifika vyn över Edsviken.

Så här kan ett bröllop på Bergendal gå till. Vi vill ge er en så perfekt dag som möjligt och alla era önskemål beaktas. Till vår hjälp samarbetar vi med fotografer, florister, bagerier, DJ:s, musikbokare med flera. De är mycket professionella och noggrant utvalda eftersom de levererar med högsta kvalitet. Inom kort lanseras vårt koncept för vinterbröllop där vi bland annat bjuder alla bröllopsgäster på brunch dagen efter. Vi hoppas få tillfälle att träffa er i vår vackra miljö och höra hur just ert drömbröllop ska se ut.

Varmt välkomna!

WSS-233

Fest & bröllop på Bergendal

Här har du alla möjligheter att bjuda till fantastisk fest! Vi har såväl bar med terrass och utsikt som flera festmatsalar att välja mellan, från Falkbergets mer moderna stil med storslagen panoramavy över sjön till Libius genuina herrgårdsmiljö från tidigt 1900-tal.

Anna-Branko-Anna-Branko-s-Wedding-0431

Bra att veta inför din fest

Här har vi samlat lite information om sådant som kan vara bra att veta för dig som vill boka festligheter hos oss. Söker du någon information som du inte hittar här, är du så klart välkommen att höra av dig.

Håkan

Mat & Dryck

Med passion för och kunskap om vad som är goda råvaror, lagar våra kockar all mat från grunden i vårt eget kök. De utgår gärna från säsongens råvaror och maten är till stor del ekologiskt anpassad.